Nieuws

Nieuwe toekenning Mama Taxi

Het Gieskes-Strijbis Fonds heeft in december 2016 een donatie toegekend aan Stichting Mama Taxi. Dit is een Taxi centrale in Rotterdam die werkgelegenheid creëert, door vrouwen van verschillende etnische achtergrond, die moeilijk aan een baan komen, op te leiden tot taxi chauffeuses.

Binnen de Stichting Mama volgen de vrouwen een hoogwaardig en passend educatie programma genaamd “Driving Your Own Future” dat hen opleidt tot professionele chauffeuses. In dit programma ontwikkelen de vrouwen competenties, discipline en beroepsvaardigheden die zij nodig hebben om als eersteklas chauffeuses aan de slag te gaan.

Rotterdam kent meer dan 38.000 mensen die afhankelijk zijn van een uitkering. Bijna 60 % van hen zijn alleenstaande vrouwen. Deze maatschappelijke springplank geeft hen de kans om het lot in eigen hand te nemen zodat ze kunnen participeren in het arbeidsproces teneinde financieel zelfredzaam te zijn.Met de financiële steun van het Gieskes-Strijbis Fonds kunnen ongeveer 12 vrouwen worden opgeleid.

Mama Taxi

Stichting Mama Taxi is een Taxi centrale in Rotterdam die werkgelegenheid creëert, door vrouwen van verschillende etnische achtergrond, die moeilijk… Lees meer..

Projectnaam

Mama Taxi

Looptijd

Februari 2017 – mei 2017

Totale donatie

€ 50.000

Recente projecten

Beeldvorming rondom Johan Maurits

Mauritshuis

Met het project ‘Beeldvorming rondom Johan Maurits’ wil het Mauritshuis, samen met een breed scala experts en wetenschappers, een centrale…

meer

Bescherming van ouderen in de townships van Kaapstad

Ikamva Labantu

Sinds 2008 heeft het Gieskes-Strijbis Fonds met veel plezier de school en het opleidingscentrum van Ikamva Labantu in de townships…

meer
© National Park Service

Microplastics in het onderwater voedselweb

NIOO-KNAW

Plastics worden sinds de jaren 50 veelvuldig gebruikt in het dagelijkse leven, vooral omdat ze goedkoop en lang houdbaar zijn. Tot…

meer