Nieuws

9 nieuwe toekenningen

In december 2017 heeft het Gieskes-Strijbis weer 9 nieuwe toekenningen gedaan!

Op het gebied van Medisch Onderzoek zal het Fonds het VUmc Alzheimercentrum ondersteunen met het opzetten van de Brain Health Register.

Binnen het werkterrein Natuur & Milieu heeft het Fonds een toekenning gedaan aan het Gebiedscollectief Duinboeren & Maatschappij om te starten met een project met betrekking tot Natuurinclusieve landbouw in Loonse- en Drunense Duinen. Daarnaast zal het Fonds bijdragen aan het ZonMw programma  ‘Gezondheidsrisico’s van Microplastics’.

Binnen Democratie & Rechtsstaat heeft het Fonds haar steun toegezegd aan Stichting Favela Painting voor het opzetten van de Favela Painting Academy. Ook zal het fonds de komende jaren Theater Na de Dam ondersteunen.

Op het gebied van Kunst & Cultuur heeft het Fonds vier toekenningen gedaan. Het heeft donaties toegekend aan het Centraal Museum Utrecht voor de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa, aan Stichting Niet Normaal voor de kunstmanifestatie ROBOT LOVE, aan Stichting Castello Consort voor de bouw van een orgel volgens 17e eeuwse Italiaanse principes en aan Stichting Sense of Place voor de bouw van de De Kromme Horne. 

Zie de projectbeschrijvingen hieronder voor meer informatie over deze projecten.

Gezonde Hersenen Register

Het online platform Hersenonderzoek.nl is in het leven geroepen om de op één na grootste bottleneck voor de voortgang van… Lees meer..

Projectnaam

Gezonde hersenenproject / Brain Health Register

Looptijd

2018 – 2020

Totale donatie

€ 250.000

Gebiedsplan Loonse en Drunense Duinen

Rondom het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen zijn nog zo’n 300 boeren bedrijven actief, veelal melkveehouders. Zij staan behoorlijk… Lees meer..

Projectnaam

Natuurinclusieve landbouw in Loonse- en Drunense Duinen

Looptijd

2018

Totale donatie

€ 300.000

Gezondheidsrisico's van Microplastics

Als onderdeel van de ZonMw en NWO bijdrage aan de topsectoren voor 2018-2019, een cross-over tussen de topsectoren Life Sciences… Lees meer..

Projectnaam

Ondersteuning ZonMw programma ‘Gezondheidsrisico’s van Microplastics’

Looptijd

2019 – 2019

Totale donatie

€ 220.000

Favela Painting Academy

Stichting Favela Painting zet in samenwerking met lokale bevolking kunst in als wapen tegen uitsluiting. Met grootschalige muurschilderingen vestigt de… Lees meer..

Projectnaam

Favela Painting Academy

Looptijd

2018 – 2019 (1,5 jaar)

Totale donatie

€ 200.000

 

Theater Na de Dam

Theater Na de Dam (hierna: TNdD) initieert, programmeert en produceert op 4 mei om 21.00 uur aan de Tweede Wereldoorlog… Lees meer..

Projectnaam

Theater Na de Dam

Looptijd

2018 – 2020

Totale donatie

€ 225.000

Utrecht, Caravaggio en Europa

De tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa haalt belangrijke schilderijen van Utrechtse en andere internationale Caravaggisten voor het eerst naar Nederland.… Lees meer..

Projectnaam

Utrecht, Caravaggio en Europa

Looptijd

2018 – 2019

Totale donatie

€ 380.000

Robot Love

ROBOT LOVE is een kunstmanifestatie over robotisering die ons uitdaagt na te denken over wie wij zijn. ROBOT LOVE gaat… Lees meer..

Projectnaam

ROBOT LOVE

Looptijd

2018 – 2019

Totale donatie

€ 190.000

Bouw 17e eeuws orgel

Het Castello Consort neemt het initiatief tot het laten bouwen van een nieuw en transporteerbaar orgelpositief volgens vroeg 17e -eeuwse… Lees meer..

Projectnaam

Bouw van een orgel volgens 17e eeuwse Italiaanse principes

Looptijd

2018 – 2020

Totale donatie

€ 58.000

 

Over de Dijk: De Kromme Horne

Alle dorpen langs de Waddenkust hadden vroeger een directe verbinding met de zee. In de loop van honderden jaren is… Lees meer..

Projectnaam

Over de Dijk: De Kromme Horne

Looptijd

2018 – 2020

Totale donatie

€ 350.000

Recente projecten

Beeldvorming rondom Johan Maurits

Mauritshuis

Met het project ‘Beeldvorming rondom Johan Maurits’ wil het Mauritshuis, samen met een breed scala experts en wetenschappers, een centrale…

meer

Bescherming van ouderen in de townships van Kaapstad

Ikamva Labantu

Sinds 2008 heeft het Gieskes-Strijbis Fonds met veel plezier de school en het opleidingscentrum van Ikamva Labantu in de townships…

meer
© National Park Service

Microplastics in het onderwater voedselweb

NIOO-KNAW

Plastics worden sinds de jaren 50 veelvuldig gebruikt in het dagelijkse leven, vooral omdat ze goedkoop en lang houdbaar zijn. Tot…

meer