Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2017

Merlijn Twaalfhoven

Merlijn Twaalfhoven

Zijn drang naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen heeft ervoor gezorgd dat Merlijn Twaalfhoven al vanaf het prilste begin van zijn carrière een eigengereid pas is ingeslagen. Al tijdens zijn opleiding op het conservatorium zette hij grootschalige totaaltheater-achtige evenementen op met amateurs en professionals, koks, masseurs, dj’s en dansers, en ook van het publiek werd een actieve, participerende rol verwacht.

Sinds zijn afstuderen heeft hij een duizelingwekkende hoeveelheid stukken gecomponeerd uitgevoerd door zeer uiteenlopende nationale en internationale orkesten, maar heeft hij ook zelf internationale projecten opgezet in conflictgebieden zoals Jordanië, Ramallah en Cyprus. Hij heeft community-art projecten en multidisciplinaire evenementen geregisseerd en geproduceerd met honderden deelnemers. Zijn visie verkondigt hij in talloze geschriften, als lector en in TED-talks. Al die concerten, projecten, speeches en onderzoeken hebben één gemeenschappelijke deler; ze zijn onderdeel van zijn zoektocht om kunst en samenleving met elkaar te verbinden.

De adviescommissie van het Gieskes-Strijbis Fonds heeft een enorm respect voor het pionierswerk van Merlijn, zijn tomeloze energie en zijn niet aflatende zoektocht naar verbinding tussen kunst en maatschappij. Merlijn Twaalfhoven is een moderne homo universalis, een duivelskunstenaar en we zijn razend benieuwd naar de volgende fase in zijn carrière.

Bron: Youtube. In bovenstaande video is gebruik gemaakt van diverse videofragmenten afkomstig van Youtube. Mocht de maker van het oorspronkelijke materiaal hier bezwaar tegen hebben, vernemen wij dat graag en zal het fragment verwijderd worden.

Genomineerden 2017

Bright Richards

Schrijver en theatermaker

Lizzy Timmers

Regisseur en actrice

Lloyd Marengo

Hiphopchoreograaf

Merlijn Twaalfhoven

Componist

Niek Traa

Danser